Jäsenillat ja -matkat

Ehdotuksia seuraaviksi retkikohteiksi voi lähettää osoitteella: retket@suomenlasimuseonystavat.fi

SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA

Suomen lasimuseon ystävät on Facebookissa. Käy tutustumassa ja seuraa sivujamme, jotta pysyt ajantasalla tapahtumistamme ja ajankohtaisista asioista. Pääset sivuillemme suoraan allaolevasta painikkeesta.

21.3.2019 Esitelmä Kumelan lasitehtaasta

Suomen lasimuseon ystävät ry järjestää esitelmätilaisuuden lasimuseon luentosalissa torstaina 21.3. klo 17:00. Tehtaan muotoilijan Sirkku Kumela-Lehtosen tytär, toimittaja Satu-Lotta Peltonen kertoo silloin riihimäkeläisen Kumelan lasitehtaan tarinan, joka päättyi yli 30 vuotta sitten. Nyt tehtaan talouslasipainotteinen tuotanto on alkanut kiinnostaa keräilijöitä: Kumelan esineistä keskustellaan sosiaalisessa mediassa ja antiikkilehdissä on julkaistu artikkeleita Kumelan esineiden keräilystä.

Wermlands Flask & Glassamlarklubb vierailulla 27.9.2018

Wermlands Flask & Glassamlarklubb Ruotsista vieraili 27.9. Orimattilan pullomuseossa ja Suomen lasimuseossa. Vieraat arvostivat suuresti Panu Hakaman elämäntyötä ja läsnäoloa ja museokäynti jäi lämpimänä muistona loppuiäksi, niin kuin eräs jäsen asian ilmaisi. Orimattilasta matka jatkui Suomen lasimuseoon. Pieni ryhmä Suomen lasimuseon ystävistä osallistui sekä matkan suunnitteluun että vierailuihin.

Jäsenretki Noormarkun ja Kauttuan ruukkeihin sekä Nuutajärven lasikylään 10 - 11.8.2018

Tänä vuonna yhdistyksen jäsenmatka suuntautui Noormarkun, Kauttuan ja Nuutajärven ruukkikyliin. Bussimatkalle Helsingistä Tampereen kautta kohti Poria osallistui yli 30 yhdistyksen jäsentä.

Tutustumiskohteina matkalla olivat perjantaina: Lasistudio Torstensson Sastamalan Kiikoisissa, Noormarkun kirkko, Ahlström Voyage –näyttely ja Villa Mairea. Lounas nautittiin Noormarkun klubilla ja päivällinen ravintola Merimestassa Porin Reposaaressa.

Porin Vaakuna-hotellissa vietetyn yön jälkeen matkattiin Kauttuan antiikkimessuille ja tutustuttiin Alvar Aallon suunnittelemaan Kauttuan Terassitaloon. Lounas oli Kauttuan klubilla ja sen jälkeen ajoimme Nuutajärven lasikylään, missä meidät otti vastaan Marja-Leena Salo. Hän esitteli kylän historiaa sekä nykyisyyttä ja kierrätti matkalaiset Designmuseo Nuutajärven Prykäri-lasimuseossa.

Lasipruukin pajoihin ja myymälöihin retkeläiset tutustuivat omatoimisesti. Paluumatkalla ajettiin Hytösen punaisella bussilla Kylmäkosken ja Hämeenlinnan kautta kohti Helsinkiä.

Tämän vuoden retkeltä on julkaistu kuvia Lasinkeräilijän Blogissa kuudessa osassa:

Muotoilija Tauno Tarna kertoi Kaj Franckin vaikutteista

Kaikille avoin esitelmätilaisuus pidettiin torstaina 22.3.2018 klo 17:00.

Esitelmä liittyi 23.2. avattuun näyttelyyn Kaj Franck - geometrian kauneus - Beauty of Geometry. Muotoilija Tauno Tarna kertoi Kaj Franckin vaikutteista.

Esitelmän jälkeen klo 18:30 pidettiin Suomen lasimuseon ystävät ry:n sääntömääräinen vuosikokous Suomen lasimuseon luentosalissa.

Karhulan lasia 14.10.2017

Jäsenretki Kotkaan 20.5.2017

Merikeskus Vellamo ja Kymenlaakson museon näyttelyn Lasia kaikille – Karhula 1889 – 2009

Opastettu linnakierros Malmgårdin kartanossa

Anita Elomaa kertoi Aimo Okkolinista 23.3.2017

Kaikille avoin esitelmätilaisuus pidettiin Suomen lasimuseon luentosalissa

Lasitaiteilija Aimo Okkolinin syntymästä on tänä vuonna 100 vuotta. Hänestä ja hänen työstään kertoi tytär Anita Elomaa

Lue lyhyt yhteenveto tilaisuudesta Lasinkeräilijän blogista

Iloinen kevätretki Vaasaan 5. – 6.5.2016Brita Flander 17.3.2016

Brita Flander kertoi työstään lasimuotoilijana. Tilaisuus oli avoin kaikille.