Yhdistyksen toiminta

Suomen lasimuseon ystävät ry perustettiin vuonna 1985. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää Suomen lasimuseossa tapahtuvaa tieteellistä tutkimustoimintaa ja edesauttaa suomalaisen lasitaiteen ja lasikulttuurin tunnetuksi tekemistä sekä edesauttaa lasiin liittyvien taide- ja kulttuuritilaisuuksien järjestämistä Suomen lasimuseon tiloissa.

Retki Kotkaan Kymenlaakson museon Lasin lumo -näyttelyyn.

Yhdistys lahjoittaa vuosittain Suomen lasimuseolle historiallista tai uutta lasia edustavia esineitä, harvinaisia lasialan teoksia ja osallistuu lasikirjallisuuden julkaisutoimintaan. Yhdistyksen omistama Steinway -konserttiflyygeli on sijoitettu Suomen lasimuseon tiloihin.

Tuki Suomen lasimuseolle >

JÄSENET

Yhdistykseen kuuluu yli 800 jäsentä. Tavallisten henkilö- ja yhteisöjäsenten lisäksi yhdistyksellä on kunniajäseniä.

Suomen lasimuseon ystävät -yhdistys tarjoaa jäsenilleen mielenkiintoista ja monipuolista toimintaa lasin parissa.

Jäsenet saavat kutsut kaikkiin museon näyttelyiden avajaisiin ja tilaisuuksiin sekä jäsenkirjeitä, joissa ajankohtaisten asioiden lisäksi dokumentoidaan jäsenistön piiristä löytyvää erityistietämystä. Myös toimintakertomuksessa on yksi tai useampia lasiin liittyviä asiantuntijakirjoituksia.

Jäsenille järjestetään retkiä ja matkoja sekä erilaisia tapahtumia, mm. Lasipäivä ja Lasi- ja Keräilytapahtuma. Joka toinen vuosi pyritään järjestämään lasiaiheinen ulkomaan matka.

Vain jäsenet voivat tuoda Lasipäivän huutokauppaan esineitä, tai hakea Lasipäivän sekä Lasi- ja keräilytapahtuman myyntipaikkoja.