SUOMALAISEN LASIN VUOSIKIRJA

KUTSU LASINTEKIJÖILLE

Vuoden 2018 Suomalaisen lasin vuosikirja

Suomen lasimuseon ystävät ry julkaisee kesäkuun alussa Suomalaisen lasin vuosikirjan 2018, joka on sarjan viides. Kirja on A4-kokoinen nelivärinen n.160-sivuinen tietoteos ja sen painos on 1500 kpl. Osa painoksesta jaetaan yhdistyksen jäsenille jäsenetuna ja loput myydään lasimuseolla tai jälleenmyyjien kautta sekä vanhan tavaran myyntitapahtumissa.

Kirja sisältää artikkeleita vanhoista ja uusista suomalaisista lasiesineistä sekä niiden tuotannosta. Julkaisussa on myös Suomen lasimuseon ja Suomen lasimuseon ystävät ry:n viime vuoden toimintakertomukset. Lisäksi julkaistaan valikoima suomalaisten lasiesineiden laatuhuutokaupoissa toteutuneista huutokauppahinnoista.

Tämän vuoden kirjassa julkaistaan kuvia kuvateksteineen vuoden 2017 ja alkuvuoden 2018 aikana valmistetuista lasiesineistä. Pyrimme julkaisemaan 1 - 2 kuvaa / lasintekijä. Pyydämme teitä lähettämään kuvia ja kuvatekstiehdotuksia pe 16.2.2018 mennessä sähköpostin liitetiedostoina: vuosikirja(at)suomenlasimuseonystavat.fi

Sopivia kuvaformaatteja ovat jpeg ja pdf. Nimeä kuvatiedostot niin että ne sisältävät sekä suunnittelijan että teoksen nimen ja tarvittaessa järjestysnumeron. Kuvista ja teksteistä emme pysty maksamaan palkkioita tai käyttökorvauksia. Pyrimme kuitenkin toimittamaan osallistuneille oman kappaleen vuosikirjaa.

Toivomme kuviin saatteeksi seuraavat tiedot:
  • Suunnittelija, suunnitteluvuosi
  • Teoksen nimi
  • Puhaltaja/valmistaja, tekovuosi
  • Valmistustekniikka, materiaalit
  • Teoksen koko (cm)
  • Valokuvaaja
  • Lyhyt kuvaus teoksesta, mainiten myös mahdolliset näyttelyt tai julkaisut joissa teos on ollut esillä
  • Suunnittelijan (ja puhaltajan) yhteystiedot: nettisivut, s-posti, puhelin, postiosoite yms. Postiosoite on PAKOLLINEN jos haluat oman kappaleen vuosikirjaa!

Suomalaisen lasin vuosikirjan ISSN-tunnus on 2342-3722. Aiemmat suomalaisen lasin vuosikirjat (2014-2017) on esitelty etusivun ajankohtaista osiossa.

Pyydämme levittämään tätä kutsua aiheesta kiinnostuneille kollegoille!

Ystävällisin terveisin,

Timo Laakso, vuosikirjan toimittaja, 040-756 9497


PS: Kuvia ja tietoja lasiesineistä julkaistaan jatkuvasti ympäri vuoden Lasinkeräilijän Blogissa: www.lasinkerailijanblogi.blogspot.fi/.

Kuvia ja tekstejä voi sinne lähettää: lasinkerailijanblogi(at)gmail.com

Suomalaisen lasin vuosikirjat

ovat myynnissä Suomen lasimuseon myymälässä hintaan 20 € / kpl.

Museolla ei ole verkkokauppaa, mutta voit tiedustella tilausohjeita puhelimitse numerosta 019 7584108 tai sähköpostitse: glass.museum(at)riihimaki.fi