SUOMALAISEN LASIN VUOSIKIRJA

Suomalaisen lasin vuosikirjat

ovat myynnissä Suomen lasimuseon myymälässä hintaan 20 € / kpl.

Museolla ei ole verkkokauppaa, mutta voit tiedustella tilausohjeita puhelimitse numerosta 019 7584108 tai sähköpostitse: glass.museum(at)riihimaki.fi

Suomalaisen lasin vuosikirja 2018


Suomen lasimuseon ystävät ry on julkaissut nyt viidennen kerran Suomalaisen lasin vuosikirjan. Kirjan sivumäärä on kannet mukaan laskien 164. Vuosikirja on runsaasti kuvitettu ja nelivärinen, sivukoko on hieman madallettu A4.

Vuosikirja on talkootyönä toteutettu artikkelikokoelma, joka käsittelee vanhaa ja uutta suomalaista lasituotantoa. Igor Herler on kirjoittanut erittäin mielenkiintoisen artikkelin siitä, mikä Aino Aallon rooli todellisuudessa on ollut Aalto-sarjan suunnittelussa. Sarja tunnetaan myös nimellä Bölgeblick.

Mäntyharjun lasitehtaan perustamisesta on kulunut 50 vuotta. Kaisa Koivisto on kirjoittanut artikkelin tehtaan lyhyestä historiasta. Viime vuonna kuolleen muotoilija Valto Kokon tuotantoa ja uraa esitellään Hannele Viilomaan ja Kaisa Koiviston artikkelissa. Myös muotoilijat Valto Kokko, Kerttu Nurminen ja Soile Yli-Mäyry ovat kirjassa esillä.

Viime kuluneen vuoden aikana valmistettuja lasiesineitä esitellään laajasti ja Riihimäellä toimivat lasistudiot esitellään myös. Myös Aurinkopullon uustuotantoversion valmistamisesta on visuaalinen juttu kirjassa.

Suomen lasimuseon ystävät ry:n kustantaman kirjan ovat toimittaneet Timo I. Laakso ja Jyrki Winter, graafisesta suunnittelusta vastaa Maara Kinnermä. Painotyön on tehnyt Dardeze Holografija, Latvia. Painos on 1500 kpl. Yhdistyksen jäsenet saavat kirjan jäsenetuna. Kirjaa myydään mm. Suomen lasimuseon myymälässä. ISSN 2342-3722.

Vuosikirjoja jaetaan jäsenetuna Suomen lasimuseon ystävät ry:n infopöydässä Riihimäellä järjestettävän Lasi- ja keräilytapahtuman aikana lauantaina 9.6. Kirjan saa näyttämällä jäsenkortin, jossa on tämän vuoden maksutarra liimattuna. Info-pöytä on lasimuseon sisäänkäynnin vieressä. Yhdistyksen jäsenet voivat ostaa lisäkappaleita uudesta vuosikirjasta ja aikaisempien vuosien vuosikirjoista puoleen hintaan eli 10 euroa kappale. Ostettavat kirjat hankitaan museomyymälästä, infopöydässä ainoastaan jaetaan jäsenetukirjoja. Kirjan voi hakea jo vaikka nyt heti museon myymälästä jäsenkortin esittämällä. Jäsenetukirjoja jäsenet voivat noutaa myös kesätapahtuman jälkeen lasimuseon myymälästä kuluvan vuoden loppuun asti.